Kortermaja ees parkimine

Foorumi reeglid
Juristaitab veebi digitaalsesse arhiivi kuuluvad alates 2011. aastast kuni 2023. aasta 15. maini veebi teel esitatud küsimused ja juristide poolt antud vastused. Tähelepanu! Arhiivis ei uuendata ega kaasajastata arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik tutvuda ajakohase teabega.

Isikuandmete töötlemise kohta saate lähemalt lugeda siit.
Vasta

Kortermaja ees parkimine

17 Apr 2018, 15:42

Tere.
Olen korteri ja auto omanik.Autot kasutab elukaaslane ,kes on ka korterisse sisse kirjutatud.
Elukaaslasel on puudega inimese sõiduki parkimiskaart. Kas korteriühistu peab võimaldama parkimis koha maja ette?
Kui ,siis missugused on tingimused?

Kas päästeautol(tuletõrje) peab olema läbipääs maja eest?
Ette tänades.

Re: Kortermaja ees parkimine

24 Apr 2018, 19:22

Tere,

Korteriomandi- ja korteriühistuseaduse kohaselt kasutavad korteriomanikud kaasomandi eset kokkuleppel. Kaasomandi esemeks on seejuures hoone, maa ja ruumid, mis ei ole ühegi korteriomandi reaalosa. Kui korteriomanikele kuulub maja juures asuv parkimisplats ühiselt, tuleb kindlaks teha kas ei ole sõlmitud selle kasutamiseks korteriomanike kokkulepet. Kui ei ole ja nimetatud asjaolu põhjustab korteriomanikevahelisi erimeelsusi, soovitaksin selle sõlmida.
Tuleohutus on korteriomanike ühine asi. Kui põleng on juba puhkenud, on tähtis, et päästeauto pääseks hoonele ligi. Selleks peaks veenduma, et majanumber on korralikult nähtav ning parkimine maja ümber korraldatud nii , et see ei sega päästetööd. Ka seda probleemi saate korraldada vaid korteriomanike koosolekul tehtud otsustega.

Lugupidamisega

Tiina Mölder
jurist

Vasta