Tekkis tüüpiline lugu-laena sõbrale raha ja sa saad kindlasti sõbrast lahti.Inimene,keda juba üle 30 aasta tundnud vajas laenu jaoks käendust.Hakkasin talle käendajaks.Kahjuks tekkisid probleemid põhivõlgnikul ja osa võlast olin sunnitud tasuma mina.Hetkel võlg tasutud ja laenuandja jaoks lugu lõppenud.Koostan nüüd omapoolset hagi põhivõlgniku vastu,sest põhivõlgnik lihtsalt ignoreerib ja puudub huvi probleem lahendada.Minu küsimused oleks järgmised:
1)Oleks vaja teada,millistele Võlaõigusseaduse paragrafidele tuginedes on käendajal parim viis esitada nõue põhivõlgniku vastu?
2)Kas käendajal on õigus küsita ka intresse põhivõlgniku eest makstud summa pealt? Juhul muidugi,kui käendaja on ise pidanud selle summa tasumiseks maksma intresse(võla tasumiseks võeti teine laen,mille pealt sooviti loomulikult ka intesse).Ja millistele paragrafidel sellel juhul viidata?
3)Põhivõgnik kasutab nüüd oma edaspidisel tegevusel variisikuid-kogu vara on variisikute nimel,sest põhivõlgnikul on ilmselt ka muid võlgu üleval.Samas on need variiskud teada ja lihtne tõestada,et igapäevaselt kasutab neid just põhivõlgnik.Kas ja mis võimalused on pöörata nõude täideviimine hiljem näiliselt varatu põhivõlgniku vastu,nende variisikute nimel olevate varade realiseerimiseks,et täita nõuet?