Tere,
Oleksin väga tänulik, kui saaksite vastata paarile küsimusele, mis puudutavad kindlustusandja poolt esitatud tagasinõuet.
Liiklusõnnetus leidis aset 01.11.2011 ja toimus liisingufirmale kuuluva auto ja minu poolt väidetavalt juhitud mootorsõiduki vahel. Kindlustusandja poolt mulle esitatud pretensioonis tuginetakse tagasinõude esitamisel LKindlS § 48 lg 2 punktidele 4 ja 7 ning nõutakse tagasimakse teostamist 10 päeva jooksul.
Sündmus nägi siis detailsemalt kirjeldatud välja selline - minu poolt nii-öelda juhitavaks autoks oli Volkswagen Type 2, mille mootor ei funktsioneerinud ning seetõttu olin sunnitud seda väljapoolt lükkama. Tegu on aga suhteliselt vana autoga, mille üks ustest vajus tegevuse käigus lahti ning oli seega ka kahju põhjustajaks. Tol hetkel ei olnud ma aga teadlik ei sellest, et antud uks teist autot riivas ja kahju tekitas (seega ei lahkunud ma endale teadaolevalt liiklusõnnetuse toimumise kohalt).
Sellest tulenevalt ka mu küsimus - kas kindlustusandjal on alust antud paragrahvidele toetudes mulle tagasinõue esitada (st ma ei väida, et omasin vastava kategooria sõiduki juhtimise õigust, pigem seaksin kahtluse alla enda mootorsõiduki juhtimise üldiselt)?
Ette tändes.