Eesti Juristide Liit

Justiitsministeerium

• Avaleht
  • KKK
  • Vormid ja kasulikud viited
  • Ekspertide tutvustus
  • Foorum

Foorumi pealeht ‹ Mul on küsimus täitemenetluse kohta

Logi sisse

• Muuda fondi suurust

Täitemenetlus eluasemelaenu osas

Foorumi reeglid
Foorumi sihtgrupiks füüsilised isikud.
Küsimusi saab esitada ainult id-kaardiga.
Küsimuste esitamisel kuvatakse Teie ees- ja perekonnanimi.
Küsimustele vastatakse 5 tööpäeva jooksul.
Küsimustele ja vastustele ei saa esitada kommentaare.
Ebasobivad postitused kustutatakse.
Postita vastus
2 postitust • Leht 1 koguhulgast 1

Täitemenetlus eluasemelaenu osas

Postitus 05 Juul 2012, 20:55

Tere!
Tütar võttis endale eluasemelaenu,mille lisatagatiseks sai ka minu korter.Ta aga jättis laenumaksed pooleli ja nüüd ootab ees sundtäitmine.Kuna minule jääb kohustus oma korteri hüpoteegi osas,siis laenu jääk nõutakse kohtu kaudu sisse tütrelt.Siit ka küsimus - kui kohtutäitur müüb korteri maha hinnaga 1 €, kas siis tütre osas loetaksegi asi lõppenuks, sest vara sai müüdud ( seega kannatan ju mina oma lisatagatise andmise näol kordades rohkem) või jääb laenu jääk ikkagi sissenõutavaks ( st pank ei kanna seda osa nö ärikahjumisse ). Ja sel juhul, et tagasi saada mulle tehtud kahju, pean oma tütre andmaomakorda kohtusse?
Tänud ette vastuse eest!

Üles

Re: Täitemenetlus eluasemelaenu osas

Postitus 12 Juul 2012, 14:58

Tere!

Kui korter müüakse enampakkumisel madalama hinnaga kui on krediidiasutuse nõue, siis üles jäänud võlgnevusest Teie tütar ei vabane ning krediidiandjal jääb osaline nõue Teie tütre vastu alles. Ülesjäänud laenu mahakandmine on krediidiasutuse otsus.

Korteri müügi korral on Teil korteri omanikuna (tagatise omanikuna) õigus teostada tagasinõuet tütre osas, millele kohaldatakse käenduse kohta käivaid sätteid. Õigus kohtusse pöördumiseks on Teil olemas, kuid soovitame enne proovida kohtuvälisele lahendusele jõuda.

Lisaks eeltoodule märgime, et kui leiate, et kohtutäituri poolt koostatud arestimisaktis on korterihinnaks märgitud madal hind, siis on Teil õigus arestimisakt vaidlustada. Vaidlustamiskord on toodud arestimisaktis.

Lugupidamisega,
SA Õigusteenuste Büroo

Üles

Postita vastus
2 postitust • Leht 1 koguhulgast 1

Mine Mul on küsimus täitemenetluse kohta

• Foorumi pealeht
  • Juhtkond • Kustuta kõik foorumi küpsised • Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi